Voor het grootste gedeelte van onze samenleving zijn supercars niet meer dan een droom. Het is leuk om ernaar te kijken, maar ooit zelf zo’n ding kopen: zet het maar uit je hoofd. Wil dat zeggen dat we haat en nijd moeten zaaien over het feit dat supercars zo onbereikbaar zijn? Of moeten we ze juist aanbidden? Daar proberen we achter te komen bij de nieuwe Porsche 718 Spyder RS.

Voor liefhebbers is deze auto de laatste compacte Porsche met de magnifieke zescilinder boxermotor voordat de elektromotor diens plek inneemt. Daarom moet het einde een knal zijn voordat de stilte het overneemt. Dat moet met de cabrioversie van de GT4 RS wel lukken. Het dak is er immers af, waardoor het gebrul van de 4,0-liter motor nog beter hoorbaar is. Ook helpen de luchtinlaten achter de hoofdsteunen hierbij.

Een walkaround van de Porsche 718 Spyder RS

Maar het zijn niet alleen de decibellen die de Porsche 718 Spyder RS zo speciaal maken. Van voren is hij een kopie van de beste Cayman ooit gebouwd, terwijl hij achterop eerder een ganzenstaartje krijgt dan een ducktail. Laten we er eens omheen lopen en ons afvragen wat het nut van de Spyder RS precies is voordat we, eventueel, massaal losgaan over z’n onzinnigheid.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)