Porsche heeft bevestigd dat er bij de bouw van de nieuwe Porsche 911 – de 992-generatie – rekening wordt gehouden met een potentiële hybride-aandrijflijn. Blijkbaar is het de bedoeling dat we over een paar jaar een Porsche 911 Hybrid mogen aanschouwen.

De komende jaren niet

De première van de nieuwe Porsche 911 992 staat gepland tijdens de Los Angeles Motor Show. Porsche 911-baas August Achleitner heeft nu alvast laten weten: ‘Hij is voorbereid op hybride-krachtbron in de toekomst, maar de komende paar jaar zal er nog geen hybride-versie in productie gaan, we wachten tot er betere batterijen beschikbaar zijn.’

Voorbereidingen op een Porsche 911 Hybrid

De nieuwe Porsche 911 dumpt de oude PDK-bak met zeven versnellingen en krijgt in ruil daarvoor een nieuwe transmissie die ook in de Panamera te vinden is – eentje met acht versnellingen en nog belangrijker: ruimte voor een elektromotor. De Porsche 911 Hybrid zal dus geen losse motor op de voorwielen krijgen, maar voegt zijn elektrokracht al toe bij de transmissie.

Ook is er in de nieuwe 911 rekening gehouden met de nodige ruimte voor de batterijen. Zo kan de Porsche 911 Hybrid in productie gaan wanneer de tijd rijp is. Daarnaast heeft Porsche meer aluminium in de auto verwerkt om de zwaardere schakelbak en de hybride-motor tegemoet te komen. Porsche heeft laten weten dat de 992-generatie ongeveer hetzelfde gewicht heeft als de zijn voorganger.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie