Je moet iets hebben met Amerikaanse auto’s wil je de line-up van Lincoln goed kennen. Hier levert het merk namelijk geen enkele auto. En dat is best jammer, zo benadrukt de gloednieuwe Lincoln Aviator nog even, die deze week onthuld werd. En heel stiekem zijn we best gecharmeerd van het voorkomen van deze zevenzitter.

Diverse Amerikaanse sites verwachten dat ie tussen de 50.000 en 60.000 dollar gaat kosten. Dan is omgerekend marginaal meer dan andere zevenzitters in Nederland. Bijvoorbeeld Skoda Kodiaq of een Seat Alhambra. Het is appels (BPM) en peren (geen BPM) vergelijken, maar toch wringt het.

De Lincoln Aviator komt daarmee hoog binnen op het lijstje van ‘Amerikaanse auto’s die we graag in Nederland zien tegen Amerikaanse Prijzen’, inmiddels een vast terugkerend segment. Afgekort AADWGINZTAP, als je dat makkelijker vindt. Niet dat we nu per se nóg een SUV willen.

In elk geval krijg je een 3,0-liter V6 met 405 pk. De plug-in hybride produceert 456 pk en 813 Nm en zal door zijn batterijpakket on-Amerikaans zuinig zijn. En dat maakt ‘m toch bijzonder geschikt voor Nederland. Lekker stekkeren, niet te veel benzine tappen. Houden we wel van hier. En als je de droom wilt verstoren met je BPM-argument, kijk dan ook naar de stekker.

Het interieur oogt haast Duits qua afwerking en de stoelen kunnen op dertig manieren versteld worden. En de bekerhouders zijn ongetwijfeld groot genoeg voor een heel olievat. Of in ieder geval je portemonnee en je telefoon. We horen willekeurige omstanders al zeggen: ‘Huh, is dat een Range Rover? Lijkt wel, van achteren.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)