Michael Macht, grote baas bij Porsche, heeft officieus bevestigd dat die lekkere 918 Spyder daadwerkelijk in productie zal gaan. In minder dan vijf maanden ging de hybride supercar van tekening naar conceptmodel, en nu al lijkt het erop dat hij zich de opvolger van de Carrera GT mag noemen.

Tegen het Britse Autocar liet Macht weten: ‘Er is niemand bij Porsche die deze auto niet wil bouwen. De 918 Spyder is hét antwoord op de vraag of er nog een toekomst is weggelegd voor supercars. Velen dachten dat het afgelopen was, maar deze auto laat zien dat dat niet zo is.’

De 918 Spyder heeft, naast een 500 pk sterke V8, ook een aantal elektromotoren aan boord die samen goed zijn voor nog eens 217 pk. Volgens Porsche gaat de auto daarmee sneller over de Nordschleife dan de Carrera GT, en verbruikt hij in het dagelijks verkeer toch niet meer dan 3,0 l/100 km. Of deze bizarre waarde daadwerkelijk gehaald gaat worden moeten we nog maar zien, maar eigenlijk maakt het ons niet uit. Als deze auto er maar komt.

Reacties