Hè vervelend, een flinke deuk in je deur die er volgens de monteur niet zomaar uit te halen is. De enige optie is om de deur te vervangen. Bijkomend probleem is dat de garage alleen nog een knalgele deur heeft liggen terwijl jouw auto zwart is. Vooruit dan maar, je bent niet de enige die met een mix van kleuren rondrijdt.

Het thema van verschillende kleuren voor verschillende onderdelen toverde Volkswagen om tot een kracht. In 1994 bedenkt het marketingteam een manier om klanten duidelijk te maken dat zij hun nieuwe Polo helemaal zelf kunnen opbouwen met ‘bouwstenen’.

Het team liet dat tot uitdrukking komen met een Polo in vier kleuren, waarbij iedere kleur voor een pakket of uitrustingniveau staat met bijvoorbeeld andere bumpers, wielen, een aandrijflijn of interieuruitrusting. De Polo Harlekin (een verwijzing naar het uniform van een harlekijn, oftewel een joker) was geboren.

De Volkswagen Polo Harlekin | Foto: © Eric van Vuuren/Volkswagen Nederland

Er werden er ruim 3.800 van verkocht. Daarvan is er tenminste een in Nederland terechtgekomen. De eigenaresse schijnt een voorliefde te hebben voor Volkswagen, Audi en Porsche. En dus voor het jasje van een joker. De liefde is zo groot dat ze besluit om haar Porsche 918 Spyder Weissach te laten wrappen in de kleuren van de Harlekin.

Waarom laat je je Porsche 918 Spyder in de kleuren van Harlekin wrappen?

‘Iedereen moet altijd heel hard om deze auto [de Polo Harlekin] lachen, omdat alleen liefhebbers deze auto begrijpen. Dit is een van de redenen geweest om de auto [de Porsche 918] in deze livery te maken’, vertelt het bedrijf dat de wrap verzorgt, Next Level Cars, aan TopGear Nederland. Dat je de verschillende kleuren leuk vindt, begrijpen we nog wel, maar om er één van de nog geen duizend 918 Spyders in te laten hullen? Laat staan een 918 Spyder met Weissach-pakket.

Porsche 918 Spyder Weissach Harlekin naast Volkswagen Polo Harlekin

‘Het ging haar om de passie voor het merk en de vrolijke samenstelling van de kleuren en gewoon iets geks doen, daar helpen wij graag aan mee’, vertelt Next Level Cars. De laatste nieuwprijs van de hybride hypercar van Porsche – zonder opties – bedroeg 780.450 euro. Het Weissach-pakket, dat een gewichtsbesparing van zo’n 35 kilo opleverde, kostte ongeveer 65.000 euro. Zou de Porsche 918 Spyder met Harlekin-kleuren meer opleveren?

Specificaties van de Porsche 918 Spyder

De 918 maakt samen met de Ferrari LaFerrari en McLaren P1 deel uit van de Holy Trinity, de eerste drie hybride hypercars. Porsche gaf de 918 een hybride 4,6-liter V8 mee met een gecombineerd vermogen van 887 pk en 1.279 Nm. Een sprintje naar 100 km/u gaat in 2,6 seconden, naar 200 km/u in 7,2 en naar 300 km/u in 19,9 seconden. Daarna kun je hem doortrekken tot 345 km/u.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie