‘Wát heb je geraakt!?’ moet het geklonken hebben door de telefoon tijdens het belletje naar de verzekeraar. In Shanghai maakte een BMW-bestuurder een kostbare fout. Om een nog onbekende reden ramde de 3-serie de zijkant van een Ferrari GTC4Lusso, die op zijn beurt opschoof tegen een Porsche 918 Spyder. De foto’s van het ongeluk vind je onder aan de pagina.

De Porsche 918 werd met zijn koplamp en bumper tegen een pilaar geduwd en zal door het duwtje van de Ferrari ook aanzienlijke schade hebben op de zijkant. Zoals je weet, zijn de onderdelen van deze zeldzame hypercar niet goedkoop. De zijkant van de Ferrari ziet er nog slechter uit. Het gekke is dat de BMW ook nog schade achter heeft, dus dit kan zomaar het einde zijn van een dollemansrit door de garage. Zei er iemand Tokyo Drift?

Wat kost de schade?

Een bumper van de Porsche 918 Spyder kost al 10.000 euro. Voor het koolstofvezel achterpaneel van de 918 mag je minimaal 25.000 euro afrekenen. Zo lopen de kosten al snel op, want de boel moet ook nog gemonteerd en gespoten worden. Afgeschreven is de Porsche niet zomaar, want de waarde ligt nog boven de 1 miljoen euro voor een goed exemplaar. Een GTC4Lusso kost nog minimaal 200.000 euro. De reparatiekosten van de Ferrari zullen lager liggen, maar het kan ook zomaar zijn dat ie is afgeschreven.

De situatieschets is in ieder geval duidelijk

De koplamp eet een pilaar

BMW crasht tegen Porsche 918 en Ferrari GTC4Lusso

Instappen wordt lastig

Advertentie

Reacties

  • Chris heeft op 3 augustus 2021 geschreven:

    De BMW rijder was natuurlijk jaloers omdat hij zulke dure auto’s niet kan betalen.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie