De Cayman rijdt alweer een tijdje rond, dus vond Porsche het de hoogste tijd om hem even extra interessant te maken. Op de autoshow van Los Angeles onthullen ze de Cayman R, waarbij R natuurlijk staat voor Retegaaf.

Op zich zijn de wijzigingen ten opzichte van de Cayman S niet heel spectaculair, maar je kent Porsche: het zit ‘m in de details. De 3.4 zescilinder middenmotor levert in de R 330 pk, wat er 10 meer zijn dan in de S. Je kunt ‘m koppelen aan een handgeschakelde zesbak (van 0 naar 100 in 5,0 seconden, top 282 km/u) of een zeventraps PDK (0,1 seconde sneller en 2 km/u langzamer). Als je ‘m met het Sport Chrono-pakket uitrust, doet hij de bekende sprint zelfs in 4,7 seconden.

Debet aan die snelle tijden is ook de gewichtsafname van 55 kilo, waardoor de auto nu slechts 1.295 kilo weegt. Als je wilt, kun je dat nog iets aanscherpen met de speciale lichtgewicht lithium-ionaccu. Ook belangrijk: het uiterlijk. Een verlaagd onderstel (20 mm), 19-inch velgen, een vaste achterspoiler en nog wat frutsels hier en daar zorgen dat je de Cayman R haast blind kunt herkennen. Als je dat zou willen.

Vanaf februari is de Cayman R te koop. De prijs in Duitsland bedraagt net geen 70.000 euro inclusief BTW; de Nederlandse prijs volgt nog.

Reacties