Wie de Porsche Cayman beschouwt als een wanna be 911, moet nodig verder lezen. In Bahrein heeft RUF heeft namelijk de CTR3 gepresenteerd, een Cayman die jou in je 911 absoluut zijn verbouwde kont laat zien.
 
Zeker in combinatie met de aanduiding CTR roept de naam RUF enig ontzag op. Op basis van de 911 lanceerde de tuner in het verleden al de CTR1 en CTR2, legendarische auto’s die in hun tijd bijna elke andere supercar in het stof lieten bijten. Nu heeft RUF dus de Cayman uitgekozen om zich op uit te leven. Waar een standaard Cayman het in een wedstrijdje tegen een diesel van pakweg BMW lastig zou hebben, daar tapt de CTR3 uit een heel ander vaatje. Om te beginnen ligt er een 3,8 liter zescilinder boxermotor achterin, goed voor een vermogen van 700 pk en een koppel van 890 Nm. Via een zeventraps automaat accelereert de Cayman CTR3 naar een topsnelheid van 360 km/u. Wij beginnen langzaam te glimlachen…
 
Ook uiterlijk lijkt de Cayman CTR3 in niets op wat Porsche er zelf van bakt. De achterkant is voorzien van allerlei extra luchtsleuven en een afneembaar paneel, met daaronder twee uitlaten die we alleen maar kunnen omschrijven als ‘dik’. Het geheel doet zelfs denken aan de Carrera GT. Hoewel meer informatie op dit moment niet voorhanden is, wordt al gesproken over een prijs van 300.000 euro. Een Nederlands kenteken kost ongetwijfeld nog eens een aardige middenklasser.
 

Reacties