Wat krijg je als je twee iconen uit de auto(reis)wereld bij elkaar brengt om een bijzonder caravanconcept te bouwen? Die vraag hebben Studio F.A. Porsche en Airstream zichzelf gesteld toen ze dit huisje op wielen ontwierpen. Zeg hallo tegen de Airstream Studio F.A. Porsche Concept Travel Trailer. Hij heeft waarschijnlijk alles wat je nodig hebt op vakantie (behalve een kortere, beter te onthouden naam).

Deze week maakt hij zijn debuut op het SXSW-festival (South by Southwest) in Austin, Texas. Voor ons is hij er voorlopig alleen als digitale render. Porsche viert op het festival dat het merk 75 jaar bestaat, onder de naam ‘Porsche X’. Prachtig, zo’n korte naam. De gekrompen aluminium creatie achter de digitale Macan krijgt het beste van de ontwerpstijlen van Airstream en Porsche mee. Smakelijke combinatie, vinden wij.

De Porsche Airstream caravan

Het bekende caravanontwerp van Airstream blijft behouden en krijgt wat Porsche-geïnspireerde onderdelen. Denk hierbij aan een pop-up dak en een lagere ophanging zodat ie wat bruikbaarder is – lees: gemakkelijker te stallen in je garage. De achterkant van de caravan zorgt voor betere aerodynamica. Vanbinnen wordt de leefruimte maximaal benut, terwijl hij ook erg functioneel blijft. Oftewel, veel scharnieren en verborgen vakjes.

Op het dak liggen zonnepanelen die energie naar de lithium batterijen stuurt. Je kunt trouwens ook gewoon een oplader gebruiken. Handig voor als straks de elektrische Macan er is. Of het concept ook daadwerkelijk wordt gebouwd, houden de merken in het midden. Het zou te makkelijk zijn om te zeggen ‘ga er maar van uit van niet’, want dromen mag, toch?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear