Dat Bugatti met de Veyron de grens van 400 km/u heeft overschreden, is allemaal leuk en aardig. Maar dat betekent natuurlijk niet dat andere autofabrikanten het er bij laten zitten. Porsche probeert het met de GT9 van tuner 9FF, een nog snellere versie van de GT3.

Het is heel kinderachtig, maar voor die GT9 meldt Porsche een topsnelheid van 407 km/u. En daarmee ben je in theorie precies even snel als de Bugatti Veyron. Om dat te bereiken nam Porsche-tuner 9FF een GT3, om die vervolgens helemaal te verbouwen. De hieruit ontstane GT9 is 30 centimeter langer en 12 centimeter lager om wat meer downforce te hebben. Verder zijn de meeste onderdelen van aluminium en ijzer vervangen door carbonfiber en zelfs hout.

Natuurlijk werd ook de motor onder handen genomen. Om te beginnen verhuisde de bestaande 4,2 liter boxermotor naar het midden van de auto, waar hij meer dan 900 pk levert. En dat moet voldoende zijn om de Veyron naar de kroon te steken.

Als de GT9 succesvol blijkt, wordt deze gebouwd in een gelimiteerde oplage van 20 stuks. Met een Duits prijskaartje van 476.000 euro. Er is inmiddels al een Arabier die er één heeft besteld, op voorwaarde dat de GT9 inderdaad de beloofde snelheid waarmaakt. Dat wordt dus nog even spannend…

Reacties

Meer van TopGear