Wat is het tegenwoordig toch met de timing van grote bedrijven? Pepernoten in augustus, een nieuw snowboard op de markt brengen in de zomer of een zwembroekenlijn in december. Porsche gaat in ieder geval mee in deze trend door een eigen daktent op de markt te brengen, maar wel vlak na de zomervakantie. We geven wel toe: de daktent op de Porsche 911 ziet er extreem cool uit.

De daktent hanteert dezelfde filosofie als de Porsche 911: er kunnen wel meer mensen in, maar eigenlijk moet je het gewoon bij twee houden. Een goede reden om de kinderen thuis te laten dus. Uitgeklapt zou de daktent iets weg moeten hebben van een 911, meent Porsche. Een matras is geïntegreerd in de tent en bovendien zou hij goed geïsoleerd moeten zijn.

De zijkanten van de tent kun je openritsen, dan houdt gaas insecten tegen. Je kunt de daktent gebruiken op de Porsche 911 (je zult begrijpen dat de Targa en Carrera Cabriolet hier niet aan meedoen), Macan, Cayenne, Panamera en Taycan. De daktent zelf voegt zo’n 56 kilo toe. Kopers kunnen kiezen uit een twee donkergrijs of lichtgrijs voor de buitenkant.

Eén klein nadeeltje van de daktent voor de Porsche 911

Naar de Autobahn ermee en op naar Italië? Zeker, maar vertrek op tijd. Het advies is om niet harder te rijden dan 130 km/u met de dakkoffer. Toch jammer als je een 911 in Duitsland rijdt. Je kunt ook de dakkoffer van Porsche kopen en daar een vouwtent in doen – dan mag je wel 200 km/u. Vanaf november dit jaar kun jij er een bestellen en op je dak monteren. Hij gaat voor zo’n 5.000 euro over de toonbank.

Porsche dakkoffer mag 200 km/u

Lees ook: Met deze dakkoffer van Porsche mag je 200 km/u

Voor de wintersportvakantie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)