De komst van de Porsche Panamera houdt de gemoederen nu al meer dan een jaar bezig. Hij komt pas in 2009, maar de echte liefhebber kan zijn nieuwsgierigheid al lang niet meer bedwingen. Porsche spint natuurlijk garen bij al die belangstelling en gooit zo nu en dan olie op het vuur door wat foto’s van half gecamoufleerde Panemera’s de wereld in te sturen. Zelfs het interieur is al eens voorbij gekomen.

Maar daar kunnen we natuurlijk niet op vertrouwen. Zo weten we nooit wat we van de Panamera kunnen verwachten. Kennelijk knaagde dat ook aan de redactie van het Bulgaarse Top Gear Magazine, want daar heeft iemand zich behoorlijk uitgeleefd met zijn tekenprogramma. En het resultaat mag er zeker zijn.

Al bestaat deze Panamera vooralsnog alleen in de fantasie van een knappe tekenaar, we kunnen ons niet voorstellen dat hij er mijlenver naast zit. Wij zouden het in ieder geval niet vervelend vinden als Porsche met exact hetzelfde idee op de proppen komt voor de nieuwe vierdeurs coupé. Het blijft voorlopig echter bij gissen, maar het kan geen kwaad om zo nu en dan onze glazen bol eens op te schudden. Met dank dus aan onze Bulgaarse collegae.

Kunnen we je honger naar nieuws wellicht stillen met wat zijdelingse informatie? Vooruit dan. Porsche heeft voor de Panamera twee V8 motoren in petto. Er komt een versie zonder turbo met 400 pk, terwijl de V8 met turbo goed is voor 520 pk. En dan ligt er ook nog ergens een hybride variant onder het gras. Maar misschien dat er voor de introductie nog wel iets verandert aan al deze plannen. Mocht je eens een dag of wat vrij hebben, rij dan naar de Nürburgring of de Oostenrijkse Alpen. Grote kans dat je daar een vermomde Panamera tegenkomt.

Reacties