Een van de meest kenmerkende features op de volledig elektrische Audi e-tron waren de zogenoemde Virtual Mirrors. De stengeltjes met cameraatjes aan de zijkant vervangen de reguliere buitenspiegels. Volgens Audi verminderen ze de luchtweerstand enorm en dragen ze bij aan een grotere actieradius. Onzin, vindt Porsche.

Op de nieuwe Porsche Taycan vind je de spiegels dan ook niet. ‘Er zijn voordelen, maar die worden teniet gedaan door extra energieverbruik’, zegt Dr. Bernd Propfe, Platform Director van de Porsche Taycan. Propfe denkt dat de Virtual Mirrors van Audi vooral een designelement zijn. ‘Maar ik kan niet voor Audi spreken’, voegt hij wijselijk toe.

‘Als het gaat om efficiency heeft het geen zin’, vult hij aan. Bovendien zijn de cameraspiegels niet overal ter wereld toegestaan en daarom zal Porsche altijd twee soorten spiegels moeten ontwikkelen; de normale en de cameraspiegels. Dat maakt het al met al wat omslachtig en bovendien prijzig.

Ook ontbreken de openslaande deuren op de Porsche Taycan, zoals de Mission E die wel had. De modificaties aan de carrosserie om de stevigheid en veiligheid te waarborgen met de suicide doors zou te veel gewicht toevoegen. Ook waren de ingenieurs van mening dat conventionele deuren fijner zijn bij het instappen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)