Mark Webber vertelde bij de onthulling van de Taycan tegen TopGear dat hij best een Taycan zou overwegen ter vervanging van zijn Cayenne, maar dat zijn hond het waarschijnlijk niet zo fijn vindt in de afgesloten kofferbak van de elektrische Porsche.

De autobouwer moest daarom maar eens opschieten met de Porsche Taycan Sport Turismo. Als ze het niet doen voor hun favoriete ambassadeur, dan wel voor ons. Want net als bij de Panamera doen die paar extra liter bagageruimte een hoop goeds voor de Taycan. Pixelbuiger X-Tomi deed alvast een voorzetje in Photoshop.

Begrijp ons niet verkeerd, de Taycan is een prachtig ding. Die 911-achtige daklijn staat de hatchback (want dat is het) uitstekend, maar stationwagens zijn nu eenmaal ietsje cooler. Al lijkt er in deze rendering wel een rare knik in het dak te zitten. Schoonheidsfoutje.

Komt er een Porsche Taycan Sport Turismo?

Eerst komt er een Taycan Cross Turismo, deze gaf al een idee van hoe een stationwagenversie van de Taycan eruit komt te zien. Denk hierbij de bodemspeling en de wielkastverbreders weg en je hebt ongeveer een Sport Turismo. Verwacht ze niet voor volgend jaar te zien.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie