Van tijd tot tijd duikt er informatie op over de nieuwe Audi A4 die we begin volgend jaar kunnen verwachten. Het nieuwe model maakt in het najaar zijn debuut tijdens de IAA in Frankfurt.

De meest recente beelden duiden erop dat Audi met de A4 de lijn volgt die eerder dit jaar werd ingezet met de Audi A5. Dat is vooral zichtbaar aan de voorkant. De A4 krijgt dezelfde scherp gesneden koplampen en motorkap, terwijl ook de flanken vergelijkbare lijnen vertonen.

Maar ook onderhuids is er meer van hetzelfde. De A4 staat op hetzelfde platform als de A5 en heeft ook op gebied van motoren en transmissies. veel overeenkomsten met de coupé. Zo zou de nieuwe A4 ook de beschikking krijgen over de nieuwe 1,8 liter TFSI turbomotor, met 130 of 160 pk. Uiteraard komt er nog een hele reeks andere motoren beschikbaar, waarvan we alleen de 3,0 liter V6 TDI nog even willen noemen. Deze levert voortaan 250 pk in plaats van de 233 pk van de vorige editie.

Ergens in 2009 zal Audi de wereld weer verblijden met de feestelijke RS4. Deze krijgt naar verwachting wederom een 4,2 liter V8 onder de motorkap. Maar omdat Mercedes de nieuwe C63 een vermogen heeft gegeven van 450 pk, kan Audi natuurlijk niet achterblijven. Dat betekent dat de nieuwe RS4 ongetwijfeld aanzienlijk meer vermogen zal hebben dan de 420 pk van het vorige model. Prachtige toekomstmuziek…

Reacties

Meer van TopGear