Het is stil geweest op planeet New Stratos. Misschien is Thanos langs geweest? Of toch niet? Deze week exact een jaar geleden postten Manifattura Automobili Torino een bericht dat zij 25 exemplaren van de New Stratos zouden gaan bouwen. En toen was het stil – tot nu. Dit zijn de eerste twee exemplaren van de herboren Lancia-legende.

Neem ons geld aan

Op de Autosalon in Genève in maart staan de eerste twee exemplaren, die je hier ook op de foto’s ziet. De auto met nummer 001 is voor Duitsland en de andere gaat naar  Noord-Amerika. Wij vermoeden dat de subtiel donkerblauwe Stratos naar Duitsland gaat en de uitbundige rally-uitvoering in de Alitalia-kleuren naar de States. De lichtblauwe is een prototype van MAT.

De specs van de New Stratos

De New Stratos is gebaseerd op een Ferrari F430. Je zult dus een waardig raspaard moeten opofferen om één van de 25 exemplaren te mogen bezitten. De atmosferische V8, die in het midden van de auto ligt, produceert 550 pk.  Je kunt ‘m krijgen met een automaat of een handbak met een open schakelpatroon.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)