In juli konden we het nieuwe vlaggenschip van Audi al aanschouwen. Toen hoorden we echter nog niks over de prijs van deze grofgebekte A8. Nu kun je bestelling plaatsen, dus is het wel zo handig dat de kosten van de nieuwe Audi A8 gecommuniceerd worden.

In het begin heb je enkel de keuze uit één benzine- (340 pk) en één dieselmotor (286 pk). Voor de 3,0-liter TFSI met de naam Audi A8 55 TFSI beginnen de prijzen bij 107.385 euro. De 3.0 TDI met de naam Audi A8 50 TDI is met 105.185 euro iets goedkoper dan de benzinevariant. Standaard krijg je die toffe led-achterlichten (en vóór ook, trouwens), Audi Virtual Cockpit en een automaat.

En als zelfs dat niet genoeg is?

Als de luxe in de normale A8 nog niet genoeg is, kun je 3.200 euro bijleggen voor de Audi A8 L. Hierbij krijg je twee aparte stoelen achterin. Deze zijn elektrisch verstelbaar, verwarmbaar en bieden extra comfort voor de vermoeide directeur die tussen twee meetings in zit. Verder krijg je een complete kudde koeien aan leer in de Audi en wordt je zowel in de voor- en achterstoelen gemasseerd.

De nieuwe Audi A8 is nu te bestellen. Je moet nog wel even geduld hebben, want de A8 wordt pas eind november in Nederland geleverd. Later zullen ook andere motoren leverbaar worden. Als je liever een 4.0 TDI of TSI moet je nog even iets langer wachten. Ga je liever voor de absolute topversie – de 6,0-liter W12 – of de S8, dan moet je je huidige A8 nog maar een APK-beurtje geven. Deze laten namelijk nog een stuk langer op zich wachten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)