Teleurstellingen uit het verleden bieden gelukkig geen garantie voor de toekomst. Want het is niet de eerste keer dat een merk een tof retromodel laat zien, maar dat het productiemodel uiteindelijk veel suffer is. En ook nog eens veel te duur. En hoewel er nog niets bekend is over het definitieve uiterlijk, laat het merk wel alvast wat los over de prijs van de Renault 5.

De nieuwe Renault 5 staat op het CMF-B EV-platform. Door diverse slimmigheden moet de auto maar liefst 30 procent goedkoper zijn om te produceren dan de huidige Zoe. En dat moet je terugzien in de prijs, want die wordt lager dan die van de huidige compacte hatchback. Een Zoe kost in Nederland momenteel trouwens net geen 35.000 euro.

De grootste concurrent voor Volkswagen?

Als de Nederlandse prijs van de Renault 5 ook 30 procent lager wordt, dan komt de hatchback uit op zo’n 25.000 euro, waarbij het de perfecte concurrent zou worden voor de nieuwe Volkswagen ID.2. De auto moet volgend jaar in productie gaan, wat ook nog een jaar eerder is dan de ID.2. Wordt Renault de grootste concurrent van Volkswagen in dit segment? We gaan het zien.

Waarom de prijs van de Renault 5 lager wordt

Zaken als de omvormer, de onboard-lader en andere accessoires zitten in één unit, waardoor het geheel goedkoper is om te produceren. Ook scheelt het 20 kilo. Daarnaast bestaat de accu uit vier modules in plaats van de twaalf modules van de Zoe. Dit scheelt ook nog eens 15 kilo. De specificaties van de nieuwe elektrische Renault 5 zijn nog niet bekend.

Wat Renault wel verklapt, is dat deze kleine hatchback de maatstaf moet worden binnen het segment als het gaat om rijplezier. De Vijf krijgt bijvoorbeeld multi-link ophanging áchter, iets wat je vaak bij grotere auto’s pas ziet. En dan komt er waarschijnlijk ook nog een hetere versie van Alpine. Overigens lijkt het erop dat de auto wel gewoon voorwielaandrijving krijgt.

Advertentie

Reacties

  • BMW-driver heeft op 21 april 2023 geschreven:

    Als die er echt zo uit komt te zien, neem ik er zeker een.

    Reageer
  • dokter frans heeft op 2 april 2023 geschreven:

    Toen ik na 7 jaar wachten eind 2019 mijn eerste e.v. kocht had ik de keuze tussen 3 modellen (betaalbaar, zuinig en actieradius ruim boven 300 km) waarvan er 2 met meer dan een jaar levertijd. 70.000 km verder meer dan tevreden over de Zoë. Maar als je geen zin hebt om een halve ton of meer te besteden is de spoeling nog steeds heel mager. Als de nieuwe R5 een batterij van (meer dan) 60 KWh wordt dat mijn volgende auto

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie