Goed nieuws als het gaat om aanschafprijzen van nieuwe auto’s, dat is zeldzaam in Nederland (als je die tientallen prijsdalingen dankzij de WLTP niet meerekent). Toyota komt vandaag met de blijde mededeling dat de prijs van de Toyota GR Yaris ineens 10.000 euro lager uitvalt. De goedkoopste versie van de gloeiend hete hatch die je nieuw in Nederland kunt bestellen, kost nu 50.495 euro. Maar als je toch bezig bent, dan ga je natuurlijk voor de Performance-uitvoering met een circuitonderstel. Die kost 52.995 euro. De prijs zakt ten opzichte van de eerdere indicatie omdat de CO2-uitstoot lager is dan verwacht, en daarom valt de Nederlandse BPM lager uit.

Waarom je meer dan een halve ton zou spenderen aan een Yaris? Omdat het de leukste Toyota in tijden is. Zie het als een rallyauto waarmee je je piepers bij de Albert Heijn kunt halen. Achter het boze neusje ligt een driecilinder met 261 pk, de krachtigste driecilinder van een niet-Zweedse autobouwer ooit. Het vermogen gaat naar alle wielen als dat nodig is, maar het systeem is zo slim dat de auto ook volledige voor- of achterwielaandrijving kan hebben. In 5,2 seconden sprint de Toyota GR Yaris van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is 230 km/u. De Toyota GR Yaris weegt 1.280 kilo en schakelen gaat altijd via een handbak.

De Toyota GR Yaris is uitverkocht, voor dit jaar

Wie dit jaar nog in een Toyota GR Yaris wil stappen, kan maar beter een orderbevestiging op zak hebben. Voor dit jaar is de auto al uitverkocht. De eerste exemplaren komen in december al naar Nederland. Voor de productie van 2021 zijn nog wat plekjes over, maar de oplage is beperkt. Snel zijn dus. In totaal produceert Toyota 25.000 GR Yarissen voor de hele wereld. Hadden we al gezegd dat je snel moet zijn?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)