[tg_video]//www.youtube.com/embed/sdSyDmz_z5E?rel=0[/tg_video]

Finland. Land van aangevroren sneeuw en mensen die daar stuk voor stuk heel goed overheen kunnen rijden. Zijwaarts, vaak. Diezelfde kunst wordt hier voltrokken op zand met een zogeheten lead sled, een flink verlaagde en gechopte coupé uit de jaren '50.

Op dit rallyparcours zul je meestal allerlei opgefokte Lancer Evo's en WRX STI's in actie zien, maar deze Fin trekt zich van die vooroordelen niets aan en veegt met zijn bulderende Ford V8 behendig door de bochten. Waarschijnlijk heeft ie eerst even gekeken of er geen al te grote hobbels in de weg zaten; dat zou niet goed aflopen voor het buikschuivende beestje. Hoe dan ook: het resultaat werd uiteraard op video vastgelegd en is een genot om naar te kijken, een toonbeeld van waarom oude, wiegende Amerikanen zo geweldig en fantastisch zijn en de allerbestdfl;k1m32l

–edit–

Excuses lezers, onze redactie-hillbilly zat achter het toetsenbord en hij werd een beetje te opgewonden van deze oude meuk. We hebben hem verwijderd en gezegd dat ie pas terug mag komen als ie geleerd heeft om z'n auto zo te besturen als deze Fin.

Reacties

Meer van TopGear