Veel exclusiever de Range Rover Astronaut Edition wordt het niet. Het meest recente werkje van Land Rovers Special Vehicle Operations is uitsluitend voor deelnemers van het Future Astronauts-programma van Virgin Galactic. Als jij niet een ticket naar de ruimte hebt geboekt, of al in de ruimte bent geweest, mag je de Range Rover Astronaut Edition niet kopen.

De Range Rover Astronaut Edition bevat echte stukjes ruimteschip. Het trimwerk op het dashboard is gemaakt van het voorste landingsgestel van de Virgin Spaceship Unity. Het ruimteschip heeft daar geen wiel zitten, maar een soort ski om gewicht te besparen. Na een succesvolle landing krijgt het koolstofvezel een tweede leven in de Range Rover.

Zodra de eigenaar zelf in de ruimte is geweest, wordt het trimstuk vervangen door een stuk het landingsgestel van het ruimteschip waarmee hij of zij in de ruimte was. Door het gehele interieur heen vind je logo’s en motiefjes van Virgin Galaxy. De witte Range Rover in de foto’s is overigens ‘slechts’ een Autobiography-uitvoering, waar de astronauten-editie op gebaseerd is.

Hoe exclusief is de Range Rover Astronaut Edition?

Om in aanmerking te komen voor deze spacende Range Rover moet je een ‘Future Astronaut’ zijn van Virgin Galactic. Een vlucht van 90 minuten door de ruimte kost je 250.000 dollar. Volgens een telling van Reuters hadden 700 mensen zich al ingeschreven aan het einde van 2018, waaronder Leonardo DiCaprio en Justin Bieber.

De Range Rover Astronaut Edition kun je (of nou ja, jij dus niet) bestellen als P400e plug-in hybrid met 404 pk of als V8 Supercharged met 525 pk. Ze worden altijd geleverd in de speciale kleur Zero Gravity Blue en als je de deur opent, schijnt een het silhouet van SpaceShipTwo op de grond. Wat de auto kost, is niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)