Het is geen geheim het televisieprogramma Pimp My Ride niet een feitelijke documentaire was. Zo nu en dan moet je de zaken wat aandikken voor goede televisie. Zo werden de auto soms wat extra toegetakeld en waren de huizen waar de deelnemers woonden soms gehuurd voor de opnames. Uiteraard reed Xzibit de auto’s niet écht zelf naar de garage. Tot nu toe niets nieuws. Maar wat blijkbaar wel echt was, waren de reacties van de Pimp My Ride-deelnemers toen ze de deur openden en Xzibit zagen staan.

Best gek, want je bent naar een huis gekomen dat niet van jou is en je weet dat je meedoet aan Pimp My Ride. Blijkbaar vertelden ze de deelnemers dat ze achter de voordeur moesten gaan staan en dat ze begroet zouden worden door een stagiair, zo meldt Donut Media, dat een interessante aflevering over de show maakte. Toen ze de deur openden, stond er geen stagiair, maar was het ineens X naar de Z Xzibit. En ja, dan ga je wel even uit je dak van blijdschap.

De auto’s waren niet zo mooi als op televisie

Zoals je verwacht, waren de auto’s ook ‘gemaakt voor televisie’. Het was niet belangrijk of de auto’s nog tien jaar mee zouden gaan. In een interview met NRC gaf West Coast Customs-baas Ryan toe dat de auto’s niet al te best waren. ‘We probeerden er wel iets moois en veiligs van te maken. Maar het waren barrels, man, big pieces of shit, echt waar. Maar wat kun je doen in een paar dagen?’ Soms moesten deelnemers inbouwapparatuur ook weer inleveren naderhand.

Waar zijn de auto’s nu?

Sommige deelnemersauto’s zijn al meer dan vijftien jaar geleden onder handen genomen. Sommige zullen al weggeroest zijn, maar enkele bestaan sowieso nog. Ze verschijnen zo hier en daar op eBay of Craigslist. YouTuber Tavarish wist de paarse Plymouth Voyager op de kop te tikken voor 850 dollar en herstelde hem zodat ie weer een paar jaar meekan. Overigens was die Voyager niet door WCC gepimpt, maar door GAS. Daarbij verwisselden ze de auto met een nieuwer exemplaar.

Nu we toch het onderwerp hebben aangekaart; mocht je auto’s uit De Grote Beurt weten te staan, laat het ons weten – daar zijn we altijd benieuwd naar. En vooral hoe ze er nu bij staan.

Pimp My Ride op YouTube

 

Advertentie

Reacties

 • Bop heeft op 10 september 2021 geschreven:

  Die groene MX-5 van de grote beurt was ooit eens gekocht door een stel kappers meen ik. Of ponnies, is weer even geleden..

  Reageer
 • Jane heeft op 10 september 2021 geschreven:

  De vader van mijn partner bezit de porsche die gepimpt is in de grote beurt als kit uit nightrider

  Reageer
 • Henk heeft op 8 september 2021 geschreven:

  De gele lupo uit de grote beurt staat in Heerlen op de heerlerbaan.

  Reageer
 • Passie heeft op 8 september 2021 geschreven:

  Er staat volgens mij een van de auto’s van de grote beurt in langs de rijksweg in dorst bij breda het betreft een volvo amazone

  Reageer
 • Ruud heeft op 8 september 2021 geschreven:

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie