Een motorfiets koop je omdat je van vrijheid houdt. Je hoeft niet binnen de lijntjes te denken of in de file vast te staan. Je bent een vrije vogel. Met deze uitvinding kun je dat letterlijk nemen, want met de Recreational Speeder van JetPack Aviation vlieg je boven het verkeer uit.

Er komen twee versies van de Recreational Speeder: de Ultralight-versie en de Expirimental Category-versie. Voor de eerste hoef je geen vliegbrevet te hebben, voor de tweede is enige vorm van training vereist. JetPack Aviation bouwt slechts twintig exemplaren.

Wat kan ie allemaal?

Met de Recreational Speeder kun je tot een hoogte van ruim 4.500 meter vliegen met snelheden tot 240 km/u. Of je dat aandurft is een ander verhaal. De vliegende motorfiets weegt ongeveer 105 kilo en afhankelijk van je eigen gewicht en hoe hoog je vliegt, kun je 10 tot 22 minuten lang vliegen met de Recreational Speeder.

Je kunt er ook gewoon mee bij een pompstation tanken. Let wel op dat je diesel tankt, geen benzine. Als je toevallig in de buurt bent van Schiphol kun je ook kerosine erin dumpen. We voelen sinistere GTA herinneringen naar boven komen.

Als je de Ultralight-versie bestelt, zit er wel een klein addertje onder het gras: er mag maar 19 liter in het apparaat en je mag er maximaal 96 km/u mee gaan. Voor de Experimental-versie zijn er geen restricties. Elke Recreational Speeder kost je omgerekend zo’n 340.000 euro. Je moet wel eerst even een aanbetaling 9.000 euro doen.

De Recreational Speeder in actie

Reacties

  • Tomer van den Heuvel heeft op 3 juni 2019 geschreven:

    gta word toch wel realistisch

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear