Is de autogarage open tijdens lockdown?

En nog wat praktische zaken op een rijtje

Is de autogarage open tijdens lockdown?

Net voor het einde van het jaar gebeurt het toch nog: Nederland gaat in lockdown om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Een onderdeel van de lockdown is het sluiten van alle niet-essentiële winkels. De vraag die onder veel mensen leeft: blijven slijterijen open? Het antwoord op die vraag is ja. Na die opluchting vragen mensen zich al snel af: is de autogarage open tijdens lockdown? Daarvoor duiken we in het ‘overzicht uitgezonderde detailhandel tijdens lockdown’. Daar vinden we al snel het antwoord.

Is de autogarage open tijdens lockdown?

Ja, autogarages mogen open blijven. In de lijst van de Rijksoverheid staat het puntje ‘locaties voor reparatie en onderhoud van consumentenartikelen en (motor)voertuigen’. In dezelfde lijst staan tankstations. Tanken mag dus ook, net als snel iets kopen in het winkeltje naast de pomp. Als je trouwens zelf wilt sleutelen aan je auto, dan kun je bij de bouwmarkten en andere winkels wel bestellingen met bijvoorbeeld gereedschap afhalen.

Coronamaatregelen autogarages tijdens de lockdown

Uiteraard is het niet helemaal business as usual bij autobedrijven. Garages zullen hun eigen maatregelen aanhouden, bijvoorbeeld dat je een afspraak moet maken. Snuffelen in de showroom zal er waarschijnlijk ook niet bij zijn. De showrooms moeten in principe dicht. Al bestaat hierover nog wat onduidelijkheid, want de receptie voor de werkplaats zou dan wel open mogen blijven, en die zit vaak in de showroom. Volgens de RAI Vereniging moeten de showrooms officieel dicht, maar mogen er nog wel auto’s bij de klant thuis worden afgeleverd. Er zijn momenteel nog verschillende showrooms open in Nederland, wachtend op duidelijkheid, blijkt uit een rondvraag van TopGear.

Blijft de RDW actief tijdens lockdown?

De RDW laat weten dat ze nog zo veel mogelijk hun werkzaamheden voortzetten. Gaat je auto voor de APK, dan kun je nog altijd een steekproef verwachten. De keurstations zijn volgens de website ook nog geopend, maar alleen op afspraak. Ook tenaamstellingen blijven mogelijk. In de lijst van uitzonderingen staat ook ‘servicepunten voor het versturen of ontvangen van brieven en postpakketten’. Hier kun je vaak ook een auto overschrijven, dus dat kan allemaal gewoon doorgaan.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken