Het lijkt wel alsof de tweede generatie van de Renault Clio het eeuwige leven heeft. De auto loopt als sinds 1998 mee, kreeg een paar jaar later een forse facelift, bleef bij het verschijnen van de Clio III gewoon op het programma als Clio Campus en wordt als zodanig al voor de tweede keer onder handen genomen.
 
Het front is helemaal gewijzigd met een nieuwe, zwarte grille en een compleet anders vormgegeven bumper. Aan de achterkant is er geen verschil te zien. Verder hebben ze bij Renault het dashboard hier en daar onder handen genomen en zijn er zodoende een aantal elementen aangepast, maar schokkend is het allemaal niet.
 
Eigenlijk heeft de Clio vergelijkbare veranderingen ondergaan als concurrent Peugeot aan de 206+ heeft doorgevoerd. Het motorenprogramma blijft gelijk met de 1,2- liter van 60 pk, de 16V van 75 pk en de 1.5 dCi. Afhankelijk van het land gaat Renault de 60 pk motor af-fabriek met LPG leveren. De vernieuwde Clio Campus is vanaf juni verkrijgbaar, maar niet in Nederland, waar dit betaalbare model wordt geschrapt.

Reacties