Wie iedere dag op zijn spaarrekening kijkt hoever het saldo al richting de 28.900 euro is gestegen om een Renault Cio RS te kopen, die kan wel ophouden. Renault brengt namelijk een speciale Cup-versie voor 23.995 euro. Gewoon met dezelfde 197 pk sterke 2 liter.
 
Een uitgeklede auto natuurlijk? Gedeeltelijk wel, want wat moeten we met airco, cruise control en elektrische buitenspiegels als we zo hard als mogelijk door een bocht willen. Laat die rommel maar thuis. Toch is van een uitgekleed exemplaar geen sprake, want waarom ook niet de elektrische ramen en centrale vergrendeling achterwege gelaten?
 
Waar het om draait is het speciale Cup-chassis dat deze auto standaard heeft. De carrosserie zakt 7 mm dichter op het wegdek en heeft stuggere veren en hardere dempers voor het optimaliseren van de sportiviteit. Dat klinkt ons als een chanson in de oren. In 6,9 seconden gaat de naald de 100 km/u voorbij en op zijn 17 inch lichtmetalen wielen haalt de Clio 223 km/u.
 
Waarom dit zelfde recept niet toepassen om de Mégane RS? Te laat, dat heeft Renault zelf al bedacht. De Mégane RS Cup kost 28.995 euro, maar bij deze auto is de uitrusting wel compleet gebleven met airco, maar zonder lederen bekleding. Scheelt toch zomeer bijna vijfduizend euro. Op onverklaarbare wijze is het Cup-chassis naar de optielijst verhuisd en dat hadden ze niet moeten doen. De auto heet toch niet voor niets Mégane RS Cup?

Reacties