De facelift van de Renault Clio is subtiel, meer is ook niet nodig. De Fransoos oogt weer fris dankzij nieuwe koplampen met C-vormige dagrijverlichting. Omdat je natuurlijk vet hard wilt pronken met je Pure LED Vision, heeft Renault het met grote letters in de lampen gezet. Niet te missen.

Wat is er nog meer nieuw bij de Renault Clio facelift?

De achterlichten van de driedeurs zien er ook een tikje scherper uit. Die van de Estate is Renault zo te zien vergeten, jammer! Een nieuwe voor- en achterbumper sieren de vernieuwde Renault Clio en je hebt keuze uit nieuwe motoren. Renault introduceert vier nieuwe kleurtjes: Rouge Intense, Gris Titanium, Bleu Iron en Blanc Nacré. Nieuwe wielen, wielkleuren en nieuwe spulletjes om je Clio te personaliseren behoren ook tot de opties. Binnenin zegt Renault meer hoogwaardige materialen gebruikt te hebben, die zicht- én voelbaar van betere kwaliteit zijn. Vooral de nieuwe matte chromen strips voelen blijkbaar erg hoogwaardig. Ziet er wel leuk uit.

In 2012 was de Clio de eerste Renault die Nederlander Laurens van den Acker tekende in de nieuwe designtaal. Inmiddels is het hele gamma voorzien van de nieuwe snoet en was de beurt weer aan de Clio. Wist je dat er sinds de introductie 26 jaar geleden al meer dan 13 miljoen Clio’tjes verkocht zijn?

Nieuwe motoren voor de Renault Clio

Renault breidt het motorenprogramma uit met een 1.5 dCi 110 (110 pk dus) dieselmotor en een TCe 120 benzinemotor. Beide met handbak. In totaal mag je kiezen uit elf motorcombinaties. We hebben geen zin om ze allemaal op te noemen. De nieuwe Renault Clio is de eerste B-segmentauto van Renault verkrijgbaar met een Bose-audiosysteem.

Renault opent deze zomer de orderboeken van de nieuwe Clio. De levering start na de zomer. Prijzen maakt Renault in een later stadium bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)