Showerthoughts, iedereen heeft ze weleens. Gekke vragen die in je opkomen tijdens het douchen. Bijvoorbeeld ‘als een zwangere vrouw zwemt, is het dan een menselijke onderzeeër?’ of ‘als iemand een scheet laat bij een pokertoernooi, komen ze er dan ooit achter wie de dader is?’

Renault vroeg zich af op de motor van de Mégane R.S. 275 Trophy-R in de Clio zou passen. Goed nieuws, dat past! Het resultaat is de Renault Clio R.S. 16 met 275 pk. Het doel van het project: de krachtigste auto van Renault Sport op de weg. Eén addertje: het is voorlopig nog een conceptmodel.

Renault vindt 18 inch wielen te karig en paste de wielkasten aan om plaats te maken voor 19-inchers. Daarom staat de très rapide Clio ook nog eens 60 millimeter breder. De Clio R.S.16 heeft het remsysteem en de dempers van de über-Mégane en de achterophanging komt van een rally-Clio. Een Akrapovič-uitlaatsysteem knalt het motorgeluid naar je oren. De forse achterspoiler drukt de Clio met 40 kilo downforce op de weg bij 200 km/u en de led-verlichting in de vorm van een chequered flag voegt stijlpunten toe.

De Renault Clio R.S.16 beleeft zijn publieksdebuut tijdens de Monaco Grand Prix in het bijzijn van andere snelle baguettes waaronder de Renault 5 Turbo, Clio V6, Renault Sport Spider, Mégane R.S. R26-R en natuurlijk de Mégane R.S. 275 Trophy-R. Nog meer reden om te kijken dit weekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)