De lijnen van de vernieuwde Renault Clio zijn al lang en breed bekend. Op de RS was het nog even wachten. Nu laat ook dit scheurijzer zijn gezicht zien.
 
De dikke RS onderscheidt zich van zijn soortgenoten door een andere bumperpartij, luchthappers in de spatschermen en een diffuser aan de achterzijde. Ook het interieur bevat diverse sportieve elementen. Speciale RS-stoelen houden je tijdens een stevig potje boenderen op je plek.
 
Maar waar het natuurlijk allemaal om te doen is, naast het uiterlijk vertoon, is het kloppend hart. Renault doet het met een 2,0-liter benzinemotor (zonder turbo) met een vermogen van 203 pk. Het koppel ligt op 215 Nm bij 5.400 toeren per minuut. Nul naar honderd gaat in 6,9 seconden en de topsnelheid bedraagt 225 km/u.
 
Interesse in de Clio RS? Nou, dan heb je keuze uit twee uitrustingvarianten. Kies je voor de setting ‘stijlvol en sportief’ dan wordt de RS geleverd met sportchassis. Ben je meer van het hardcore scheurwerk, ga dan voor de puur prestatiegerichte versie met cup-chassis. Bovendien ben je ook nog iets sneller, aangezien deze versie 36 kilogram lichter is dan de stijlvol en sportieve variant.

Reacties