In het geweld van alle bekendmakingen van nieuwe auto’s en facelifts doet Renault ook een duit in het zakje. Vandaag presenteert Renault de vernieuwde Clio. Helaas komt er geen vernieuwde Clio RS, maar is deze Renault Clio ook de allerlaatste? Het heeft er alle schijn van, omdat Renault staat te popelen om de elektrische reïncarnatie van de Renault 5 te lanceren. Een woordvoerder van Renault geeft het verlossende woord.

Waar merken als Volkswagen en Ford hun geliefde hatchbacks laten gaan, wil Renault nog wel even door met de Clio. De woordvoerder vertelt aan TopGear Nederland dat Renault de Clio blijft verkopen zolang het merk verbrandingsmotoren blijft produceren. Samen met Geely gaat de Renault Group samenwerken om nog miljoenen verbrandingsmotoren te produceren. Dat duurt tenminste tot 2030, want dan gaat Renault van benzine af.

Komt er een nieuwe generatie van de Renault Clio?

Deze vraag stelden we ook aan de woordvoerder van Renault. Het antwoord sluit nog niets uit. De woordvoerder vertelt dat Renault de ontwikkeling nauwlettend in de gaten houdt. Na 2030 gaat Renault beslissen wat er met de naam Clio gaat gebeuren. Daar wil de woordvoerder nog niets over verklappen: ‘Vandaag focussen we op de onthulling van deze nieuwe Clio.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)