Als je in ons magazine de rubriek van duurtesters volgt, dan weet je dat we sinds een aantal maanden ook een Renault Clio Sport aan de tand voelen. Ongetwijfeld weet je dan ook dat we de loftrompet steken over deze hete hatchback, maar dat we ook één klein puntje van kritiek hebben.

En dat betreft de versnellingsbak. Korte overbrengingsverhoudingen zijn best leuk als je een wedstrijdje doet bij het stoplicht. Maar als je op de snelweg moet luisteren naar een motor die bijna 4.000 toeren maakt en dat duidelijk laat horen, dan gaat de lol er snel af. Bij 120 km/u is het geluid in het interieur van de Clio om gek van te worden.

We zullen voor het gemak maar aannemen dat Renault goed luistert naar de bevindingen van ons gezaghebbende magazine, want het lijkt erop dat het probleem wordt opgelost. De Clio Sport ‘World Series’ 197 lijkt simpelweg een uitvoering met een witte carrosserie en zwarte velgen. Maar het grote nieuws is juist te vinden in de versnellingsbak. De overbrengingsverhouding van de vijfde en zesde versnelling is wat langer gemaakt, zodat de motor op de snelweg aanzienlijk minder toeren maakt. En dat gaat het rijcomfort absoluut ten goede komen. Waarschijnlijk niet genoeg om het motorgeluid compleet te doen verstommen, maar dat hoeft ook helemaal niet. Het is al voldoende als we voortaan onze Finimal en oordoppen thuis kunnen laten.

Overigens hebben we nog geen idee of en wanneer deze witte tornado naar Nederland komt, en of de aanpassingen gevolgen hebben voor de prijs.

Reacties