Er zijn ontwerpers die model na model geslaagde creaties weten neer te zetten. En dan zou je bijna vergeten dat het een echt vak is. Gelukkig komen er af en toe auto’s op de markt die duidelijk de grens aangeven. Kijk nu eens naar deze nieuwe Renault Thalia ook wel Symbol of Clio sedan.
 
De vorige generatie was al een gedrocht met zijn veel te grote kofferbak. En Renault houdt deze traditie hoog. Dat de 4,26 meter lange auto van de Clio is afgeleid is eigenlijk alleen aan de portieren te zien, kop en kont zijn compleet afwijkend.

Velen dachten dat er geen opvolger van de Clio sedan zou komen, zeker niet nu Renault zich met Dacia op verschillende markten zo uitstekend manifesteert. De nieuwe Clio sedan is een maatje groter en past daarmee keurig boven de Logan sedan, die in diverse landen onder de merknaam Renault wordt verkocht.
 
Renault laat de nieuweling volgende week debuteren op de salon van Moskou. En omdat de carrosserie door de werkster van de afdeling design ontworpen lijkt te zijn, kunnen de poetsers op de beurs er misschien nog wel iets ten goede aan veranderen. O ja, geluk bij een ongeluk, deze Renault komt niet naar West-Europa. Poeh!

Reacties