Kijk nou, nog een grote SUV van Renault. Naast de nieuwe Espace presenteert het merk nu ook deze hybride ‘SUV-coupé’ genaamd de Renault Rafale. Die naam verwijst onder andere naar de Caudron-Renault Rafale, een vliegtuigje dat in 1934 een snelheidsrecord vestigde door 445 km/u te vliegen. Deze Rafale gaat die snelheid niet halen, denken we.

Hij ziet er een stuk minder ‘Renault’ uit, toch? Dat kan kloppen. Dit is de eerste auto die de ‘Renaulution‘ moet voorstellen. Dit is ‘een nieuw tijdperk voor het design van Renault’, aldus het merk. Nieuwe hoofdontwerper Gilles Vidal is verantwoordelijk voor deze nieuwe designtaal. Kijk maar eens naar de nieuwe voor- en achterlichten. Die zijn al heel anders dan die van de heel recent onthulde Espace.

Renault Rafale (2023) achterkant

Specificaties van de Renault Rafale

De Rafale komt op hetzelfde platform – het CMF-CD-platform dat Renault en Nissan delen – te staan als de Austral en de nieuwe Espace. In eerste instantie zal de Renault Rafale te bestellen zijn met 200 pk aan vermogen. Later komt er een versie met vierwielaandrijving en 100 pk extra. Op een volle tank benzine en een volle accu moet je 1.100 kilometer ver kunnen komen. Het is overigens geen PHEV.

Vanbuiten anders dus, maar vanbinnen is het een feest van herkenning. Als je goed hebt rondgekeken in de nieuwe Espace, zie je overeenkomsten in de Rafale. De dashboarden zijn namelijk identiek. De bestuurder heeft dus een 12,3-inch scherm voor zich en in het midden staat een 12-inch scherm rechtop. Wat wel nieuw is voor Renault in de Rafale, is het dakraam donkerder en lichter gemaakt kan worden dankzij SolarBay.

In het voorjaar van volgend jaar moet de eerste Rafale – de versie met 200 pk dus – verschijnen. Wat hij dan gaat kosten, houdt Renault nog even geheim. Later zou de versie met 300 pk moeten komen. Welke zou jij kiezen? De gekrompen Espace met zijn erg bekende naam of deze compleet nieuwe Renault Rafale? Of ga je voor de Austral, als je toch een vijfzitter wilt?

Advertentie

Reacties

 • Max heeft op 20 juni 2023 geschreven:

  Ik vind het net een Skoda (aan de buitenkant)

  Reageer
 • Olaf heeft op 19 juni 2023 geschreven:

  Neus van een 3008/2008/5008 en de rest is een Citroën c4. “Fonkelnieuwe designtaal”…

  Reageer
 • Kaasboer heeft op 19 juni 2023 geschreven:

  Mooie Peugeot!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie