Wat zou jij rijden als je miljonair was? Dat is de vraag die dit Japanse bedrijf stelt. Hun antwoord? Een ‘gehoorzame en schattige’ auto. En dat is deze Renoca Eurobox. Renoca is een bedrijfje dat doorsnee modellen een unieke draai geeft. In dit geval maken ze de Toyota Probox, misschien wel de saaiste auto die nu verkrijgbaar is, nog een tikkeltje meer doorsnee, maar dan op z’n Europees. Met inspiratie uit de jaren tachtig monteren ze een neus die iets wegheeft van een oud Golfje.
De Renoca Eurobox is leverbaar in kleuren die zo sprankelend zijn als zijn uiterlijk. Dat wil zeggen: grijs, bruin, vaalblauw, wit, zwart en een soort verzorgingstehuis-beige. Durfallen kiezen voor Tornadorood, de kleur van de Golf GTI. Voor het interieur is er keuze uit een ruitjespatroon zoals op de foto’s, of een effen grijs of bruin interieur. Aangezien de Probox ook populair is in Peru en Bolivia, zijn er ook exemplaren met het stuur aan de linkerkant.

Wat kost zo’n Renoca Eurobox?

De prijs voor de Renoca Eurobox ligt in Japan ergens tussen de 15.000 en 20.000 euro. Daarbij is niet helemaal duidelijk of je dan zelf een Toyota Probox moet aanleveren. De Toyota is nieuw leverbaar met verschillende aandrijflijnen, waaronder een vierwielaangedreven versie en een zuinige hybride. Tweedehands zullen ze in Japan vast geen snars kosten. Liever iets anders? Renoca heeft ook nostalgische conversies voor de Toyota Land Cruiser en de HiAce.

Reacties

  • Wout heeft op 6 januari 2021 geschreven:

    Meer nog dan aan een Volkswagen Golf doet de aanblik mij denken aan de Reliant Robin

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear