De stijlvolle lijnen van een klassieker met de luxe en techniek van een moderne auto, voor velen is dat de omschrijving van de perfecte auto. Zo ook voor een poenige sjeik die goede vriendjes was met Mercedes. Hij gaf in 2007 de opdracht om een Mercedes 600 Pullman uit 1975 vanbinnen volledig te moderniseren. Mercedes werkte zeven jaar aan de auto en stak er 4.000 uur in. Vlak voordat het merk de rekening van 3 miljoen euro kon presenteren, trok de sjeik zich terug.

Gelukkig was er een andere klant die de bijzondere Mercedes 600 Pullman (W100) graag wilde overnemen. De auto verscheen vrijwel nooit in het openbaar, en daarom is er nooit een woord over dit unieke project op internet verschenen. Tot nu, want Douwe Leitner van Auto Leitner wist de auto op de kop te tikken en toe te voegen aan zijn voorraad. Jij kunt de parelmoerwitte Mercedes nu mee naar huis nemen voor 2,15 miljoen euro – exclusief BTW, maar inclusief passende autohoes.

Mercedes monteerde een prachtig rood leren interieur, met elektrisch verstelbare stoelen met koeling en verwarming, Swarovski-diamenten in de plafondlijsten, dvd-schermen en een surroundsysteem. Zaken die in 1975 niet aan de orde waren. ‘De auto heeft nog de originele motor en originele bak, maar ik heb het idee dat ze wel iets gedaan hebben waardoor ie wat moderner aanvoelt’, zegt Leitner tegen Quote. Hij maakte zelf een klein proefritje in de auto, die nog nauwelijks kilometers op de teller heeft staan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)