De redenen waarom de F1 nooit meer gaat racen op de Nürburgring Nordschleife? Het asfalt is te hobbelig, de banden van F1-auto’s kunnen het niet aan en we hoeven niet eens te beginnen over de veiligheid. Gelukkig mag er om de zoveel tijd een F1-auto toch een rondje doen op de Groene Hel. Deze keer is Daniel Ricciardo de uitverkorenen om met een F1-auto op de Nürburgring te rijden.

Nick Heidfeld kwam in 2007 in actie met een BMW Sauber en in 2013 bestormde Michael Schumacher het bijna 21 kilometer lange circuit met een Mercedes F1-auto. Dit jaar dus de reserve-coureur en parttime wijnboer Daniel Ricciardo. De kans is groot dat Red Bull hiervoor weer de oude RB7 met hedendaagse bestickering uit de schuur trekt. Deze kampioensauto uit 2011 heeft een 2,4-liter V8-motor en dient tegenwoordig als promotiebak voor dit soort dingetjes.

Red Bull Formula Nürburgring

De demorun van Ricciardo staat te gebeuren tijdens het weekend van de 12 Uur van de Nürburgring op 9 september. Red Bull heeft op die dag een eigen evenement met de naam Formula Nürburgring. Naast Ricciardo en zijn F1-auto zijn er ook demo’s op de Nürburgring van drifters en auto’s uit de NASCAR. Kaartjes zijn te koop via de website van de Nürburgring.

Voor de dag waarop Ricciardo komt, ben je 39 euro (29 euro voor kinderen tot 14 jaar) kwijt. Pak je zondag ook mee, dan betaal je 59 euro (29 euro voor kinderen tot 14 jaar). Tijdens dit weekend heb je toegang tot verschillende plaatsen naast de baan, maar mag je ook een kijkje nemen in de pitlane, paddock en op de startgrid. Zelf rijden mag helaas niet. Daarvoor zul je moeten wachten op de dagen dat er Touristenfahrten is.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie