Een echte F1-auto op de Nürburgring Nordschleife ga je voorlopig niet zien, maar dit komt akelig dicht in de buurt. De Mercedes-AMG One is officieel de snelste productieauto ooit op de Nürburgring. Maro Engel zette in ‘minder dan ideale’ omstandigheden het recordrondje neer. De auto rijdt vrij moeiteloos het oude record van Porsche stuk.

Het nieuwe Nürburgring-record voor de snelste ronde in een productieauto staat op 6 minuten en 35,183 seconden. Dat is net iets meer dan acht seconden sneller dan de Porsche 911 GT2 RS MR en zo’n 12 seconden sneller dan de Mercedes-AMG GT Black Series. Zeer indrukwekkend – maar valt het je niet een beetje tegen voor een bijna-F1-auto? Ja, ons eigenlijk ook wel. Het natte asfalt is de boosdoener.

Je moet de Nürburgring respecteren

Met een F1-auto voor op straat zou je eerder verwachten dat de tijd meer in de buurt komt van de Porsche 919 Hybrid Evo, die ruim één minuut sneller is. We vermoeden dat de AMG One op een kurkdroge baan ook nog een heel stuk sneller kan. Al helemaal met ruim 1.000 pk moet je het asfalt van de Groene Hel respecteren en waarschijnlijk wilden ze bij Mercedes geen onnodige risico’s nemen.

Mercedes en de coureur hadden geen record verwacht

Engel vertelt zelf: ‘Ik had niet verwacht dat we met deze baanomstandigheden zo’n rondetijd zouden kunnen neerzetten. Op sommige cruciale delen was de baan nog niet helemaal opgedroogd, wat het lastig maakte. Het was een bijzondere uitdaging.’

De Mercedes-AMG One gebruikt een 1,6-liter V6 en vier elektromotoren om in totaal 1.063 pk te genereren. De topsnelheid is 352 km/u, maar op het rechte stuk haalde de auto 338 km/u. We zijn benieuwd hoeveel potentie de F1-auto met APK-plicht nog heeft. We kijken uit naar het vervolg.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)