In de natuurwetten staat geschreven dat het onmogelijk is om het volledig eens te zijn met de rijstijl van je partner. Het is genetisch bepaald en zal ongetwijfeld een evolutionair voordeel gehad hebben in ons verleden. Nu kun je in stilte je ergernissen verdringen, maar het is beter om een klein sneertje te laten vallen. Onderzoek wil namelijk dat je partner belachelijk maken goed is voor je relatie.

Uit een onderzoek van de University of Kansas onder 15.000 mensen blijkt dat het belachelijk maken van je partner een positieve uitwerking heeft op je relatie. Als je partner weer iets doms doet, zoals een afslag missen, dan mag daar dus best een grolletje over worden gemaakt. Of twee, als de situatie daarom vraagt. De grapjes creëren iets intiems tussen jullie – een soort inside jokes.

Beledig, maar sneer met mate

Overigens is er uiteraard wel een grens. Hou het sowieso redelijk beschaafd en ga niet de hele rit lopen mauwen of op hetzelfde lopen doorzeuren. Dat heeft hetzelfde effect als met je partner in een onbekende omgeving met een verouderd navigatiesysteem (of géén navigatie) de weg zien te vinden. Zoiets gaat nooit goed. Zoals met alles dus: doe het met mate. En update even je navigatiesysteem.

Onderzoeker Jeffrey Hall: ‘Een agressief gevoel voor humor is slecht voor relaties in zijn algemeenheid, maar als die specifieke stijl ook nog wordt gebruikt in een liefdesrelatie, dan is dat nog veel slechter.’ Ook goed voor je relatie: laat je partner niet weten dat je een BMW of een Mini rijdt.

Via: JFK.men

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)