In een interview met de Italiaanse krant Il Messaggero heeft Robert De Niro aangegeven dat hij Enzo Ferrari zal gaan spelen in een nieuwe biografische film over de Ferrari-baas.

De film zal simpelweg Ferrari gaan heten en zich afspelen in de beroemdste jaren van Enzo's leven: vanaf 1945 tot de jaren '80. Waarmee we stiekem aannemen dat ook de F40 een rolletje zal gaan spelen. 'Het is voor mij een eer om de rol te vertolken van zo'n buitengewone man, iemand die de wereld van de motorsport mede gevormd heeft', zegt De Niro (71). 'De film gaat binnenkort in productie en zal voornamelijk in Italië worden opgenomen. Deze rol heeft de absolute prioriteit over mijn andere projecten.'

Volgens de geruchtenmolen zou Clint Eastwood de regiestoel wel eens kunnen gaan bezetten. Hoewel hierover nog niets officieel bevestigd is, beschouwen we het toch alvast als mooi nieuws. Omdat de beste man met tal van Oscar-winnende en -genomineerde producties bewezen heeft een meesterlijke verhalenverteller te zijn, en Enzo's levensverhaal het verdient om meesterlijk verteld te worden.

Kijk je net zo uit naar deze film als wij en heb je alvast zin in een dosis De Niro? Kijk dan nog maar eens naar klassiekers als The Godfather: Part II, Raging Bull, The Untouchables, GoodFellas, Casino, Heat en The Deer Hunter. En kijk vooral niet naar Little Fockers.

En mocht je je alvast willen inlezen in Enzo Ferrari, zijn verhaal en zijn auto's, dan hoef je niet verder te kijken dan onze TopGear Ferrari Special!

Reacties

Meer van TopGear