Als er één doelgroep is die vermogend genoeg is om ‘joe, voer maar uit’ te roepen zonder een offerte op te vragen, dan is het wel de clientèle van Rolls-Royce. Het is maar een auto van een slordige half miljoen euro (je was de opties niet vergeten, toch?), dus waar hebben we het over? En eerlijk: knapt ie er niet van op? Voor wie nu in een hoekje zit te snikken met een foto van de Spirit of Ecstasy in de vuistjes, droog je tranen. Deze Rolls-Royce Cullinan Arctic bestaat niet echt.

Abimelec Arellano raakte geïnspireerd door de creaties van Arctic Trucks. Dit bedrijf leverde toevallig ook de banden voor de snelste ijscowagen ter wereld, die je afgelopen zondag bij TopGear op televisie zag. Arellano vroeg zich af hoe een Cullinan eruit zou zien met meer lichten, meer banden, meer breedte en portaalassen. ‘Ik probeerde het elegant te houden, maar tegelijkertijd niet echt’, omschrijft hij cryptisch, maar passend.

De banden lijken wat overdreven, maar arctische trucks staan daadwerkelijk op zulk enorm rubber. De grote sneeuwbanden zijn speciaal gemaakt om op de koudste plekken te komen en, nog veel belangrijker, om daar weer weg te komen. Als iemand echt een Rolls-Royce Cullinan Arctic zou laten bouwen, zou hij er dus waarschijnlijk zo uitzien. Hopelijk raakt iemand geïnspireerd door de renderings van Arellano, want dit willen we zien.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)