Je feitje van de dag: tot 1987 was het nog nooit iemand gelukt om te voet naar de Noordpool te reizen. Canadezen Richard Weber en Brent Bobby klaarden de klus 32 jaar geleden. Zoals TopGear al bewees in 2007 is een auto met een Arctic Truck-conversie pakken een stuk makkelijker.

Het bedrijf Arctic Trucks specialiseert zich in het ombouwen van auto’s om ze zo geschikt te maken om op bezoek te gaan bij de ijsberen in het noorden of de pinguïns in het zuiden. Deze Volkswagen Amarok AT35 kan de Noordpool aan, een nucleaire oorlog én een zombie-apocalyps. Allemaal in dezelfde middag.

De Volkswagen Amarok AT35 dient als taxi om klanten over het ijs, sneeuw en vulkanische puin van IJsland te loodsen. De modificaties zijn eenvoudig te spotten: 25 millimeter extra hoogte, flinke glasvezel wielkastverbreders en banden van 315 millimeter breed. De 3,0-liter V6-diesel produceert nog altijd 225 pk.

Binnenin stopte Arctic Trucks niet. De Volkswagen Amarok AT35 kreeg een brandblusser, mobiele generator, cappuccino-machine, VHF-radio, gereedschapskist, krik, EHBO-kit en zelfs een defibrillator. Het bedrijf bouwt niet meer dan één auto en een prijs is niet bekend. Alhoewel, als de telefoon bij AT nu roodgloeiend staat, bouwen ze er vast meer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)