Denk je aan rijden op stand, dan denk je aan Rolls-Royce. Maar Rolls-Royce dacht zelf de laatste tijd vooral aan het updaten van de Ghost, die toch alweer (slik!) vier jaar oud was. Inmiddels hebben ze de Series II gepresenteerd, en kunnen ze in Goodwood tevreden achterover leunen in hun buffelleren bureaustoelen.

De Ghost Series II is wederom te krijgen met standaard of verlengde wielbasis, en is meteen te herkennen aan de nieuwe, slankere koplampen met led-kadertjes. De bumpers werden herontworpen om de auto een bredere, stevigere stance te geven en de koeling van de remmen te verbeteren. Er verscheen een vloeiende inkeping op de motorkap die als een soort kielzog achter het beroemde Spirit of Ecstasy-ornament lijkt te ontstaan. Optioneel kan de Ghost-clientèle kiezen voor nieuwe 21-inch gesmede velgen; 19 inch is standaard.

Binnenin vinden we nieuw vormgegeven stoelen, en de achterste inzittenden kunnen zelfs een lounge-optie selecteren waarbij de beide stoelen een beetje naar elkaar toe draaien. Voor prettiger gesprekken, snap je. De connectiviteit van de Ghost is bij de tijd gebracht, het dashboard werd op een paar punten bijgeschaafd en er zijn nieuwe houtsoorten beschikbaar.

De 6,6-liter twinturbo V12 met 570 pk en 780 Nm bleef ongewijzigd, maar de zogenoemde SAT (Satellite Aided Transmission), die op basis van gps-gegevens de juiste versnelling kiest en vorig jaar op de Wraith z'n debuut maakte, komt nu ook in de Ghost in actie. Voor de extra sportieve entrepreneur is er een Dynamic Driving Package beschikbaar, met andere ophanging en besturing die meer feedback geeft.

Reacties