We snappen het heus als je de 570 pk van de standaard Rolls-Royce Ghost (voor zo ver je zo'n auto standaard mag noemen) een beetje magertjes vindt. Rolls-Royce snapt dat zelf ook, en komt daarom met een performance-achtig model: de V-Specification, 601 pk sterk en unieker dan een vlo op een naakthond.

De bekende 6,6-liter twinturbo V12 is iets aangepast en maakt van de Ghost V-Spec de enorme sportkathedraal die je altijd al wilde hebben. Aangezien de standaard Ghost al van 0 naar 100 km/u sprint in 4,9 seconden en een begrensde top van 250 km/u aantikt, zal deze uitvoering de meeste auto's – in een rechte lijn althans – al helemaal het nakijken geven.

De V-Spec komt er in vijf carrosseriekleuren; hoewel het je uiteraard vrij staat om om het even welke kleur uit het Rolls-kleurenpalet te kiezen, als je dat per se wilt. Zichtbare chromen uitlaten zijn optioneel, de deels gepolijste velgen meten 21 inch. Op de voorspatborden prijkt een gevleugeld V-logo, evenals op de roomzachte leren bekleding met contrasterende accenten, en op het dashboard, waarin ook een speciaal klokje verwerkt is.

Rolls benadrukt dat de auto slechts voor een beperkte periode zal worden geproduceerd, dus mocht deze Ghost V-Spec helemaal je ding zijn, twijfel dan niet te lang. Bekijk ook de aardige animatie op de website van Rolls-Royce.

Reacties