Tja, alle merken moeten er aan geloven, actiemodellen! Maar als het om een auto van Rolls-Royce of Bentley gaat, krijgt deze term toch een andere betekenis. Bentley wil met de Final Series het einde inluiden van de huidige Arnage die in 2010 definitief zal verdwijnen.
 
Maar er is nog meer aanleiding tot feest. De 6,75-liter V8-motor bestaat namelijk precies een halve eeuw. Genoeg om een serie van 150 stuks te bouwen. De auto biedt een nieuwe mix van de techniek van de Arnage T met details van de Arnage R en de Brooklands. De jarige motor levert 500 pk en een koppel van 1000 Nm.
 
De koper van de Final Series wordt lekker gemaakt door specifieke 20 inch wielen, de Bentley mascotte op de grille, luchtinlaten in de voorschermen en een bijzondere benzinedop. Bij de auto horen een Final Series setje glazen met flessen en vier Bentley paraplu’s.
 
Rolls-Royce laat de Phantom Mirage alleen los op haar Arabische klanten. De naam is afkomstig van het gelijknamige Arabische, witte renpaard. De auto kan in twee kleuren worden geleverd, wit of zwart en daarbij horen 21 inch wielen, carbon panelen in het interieur en wit leer met daarop als logo de galopperende Mirage.
 
Let wel: Rolls-Royce bedoelt deze Mirage sportief en daarom zijn de twee uitlaten zichtbaar onder de achterbumper. En ook hier een 6,75 liter motor, maar dan verdeeld over 12 cilinders: 453 pk en 720 Nm. Beetje minder dat het ‘oude ding’ van Bentley!
Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie