Rolls-Royce roept al een tijdje dat er een SUV van hun hand zal komen, maar tot op heden hebben we daar eigenlijk nog niets van gezien. Stiekem ga je dan toch een beetje fantaseren over hoe zo’n ding eruit zou zien. In de tijd dat de maharadja’s hun Rollsjes importeerden naar India konden ze er namelijk ook wat van: hoe gekker hoe beter. De maharadja van Kotah hing zelfs een karretje met een machinegeweer achter z’n Rolls. Al vragen we ons af of dat nu nog de openbare weg op zou mogen.

Adrian van Hooydonk, de hoge designpief bij BMW, zet ons weer met beide benen op de grond. Hij vertelt aan TopGear dat we geen monstertruck-achtige taferelen moeten verwachten. Ook geen rare maharadja-vehikels met machinegeweren of leeuwenkoppen voorop. Ergens wel een klein beetje jammer, maar goed; wat gaat het dan wel worden, meneer Van Hooydonk?

Nou, die knotsgekke auto’s hadden wel een heel belangrijk doel: dagelijks gereden worden over ruig terrein. Dit is de grondslag geworden van de nieuwe Rolls-SUV. De auto moet dus ook echt geschikt zijn voor dagelijks gebruik en puur om rijplezier draaien. Ook als je ermee de struiken in rijdt. Rolls-Royce vindt dat het merk misschien iets te veel een imago heeft gekregen van ‘uitstraling’ in plaats van ‘rijplezier’.

Momenteel zijn ze bezig met een compleet nieuw aluminium frame en ze verwachten dat de auto in 2018 zal verschijnen. Dus uiteindelijk weten we nog steeds niet heel veel, maar we hebben wel iets meer een idee van wat de luxueuze autobouwer wil gaan doen. Om toch nog even wat leuk beeldmateriaal bij dit verhaaltje te hebben, zie je hierboven een paar malle Rollsjes uit het verleden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear