BMW heeft aan het heden kennelijk niet genoeg, en is daarom nogal bezig met de toekomst. Het resultaat daarvan was de werkelijk afgrijselijke Vision Next 100, maar ook daarmee was BMW nog niet tevreden: Rolls-Royce moest ook meedoen. En dát heeft weer geleid tot deze poging om je zo snel mogelijk blind te maken. Hij heet uiteraard ook Vision Next 100 en zou een beeld geven van hoe een Rolls-Royce er over een eeuw uitziet. De auto is een Grand Sanctuary, ofwel een groot toevluchtsoord. Volledig terecht. Als je naar binnen vlucht, hoef je gelukkig de buitenkant van de auto niet te zien.

Rolls-Royce verwerpt de notie van anonieme, flauwe toekomstige vormen van mobiliteit. Daar is geen woord van gelogen. Bij de foto’s zit een tekst van 3.250 woorden waar gesmeten wordt met woorden als highly appealing. Wij kunnen het korter: een terroristische aanslag op je netvliezen. Zelden, nee: nog nooit hebben we een toekomstvisie gezien die ons zó naar een bijzonder vroegtijdige euthanasie deed verlangen.

Goed, de binnenkant dan? Ja, daar zien we onszelf als stokbejaarde honderdplusser best zitten. Rolls-Royce maakte een sofa met een grote breedbeeld-tv ervoor. Een kleine woonkamer dus. Het rijden doet de auto uiteraard volledig zelfstandig; daar hoef je hem dus ook al niet voor te willen.

Wij zijn blij dat we over 100 jaar dood zijn. Dan maken we de komst van de Rolls-Royce Vision Next 100 in ieder geval niet mee.

Reacties

  • Rick van den Oord heeft op 16 juni 2016 geschreven:

    Hm. Hmm. Hmmm. Hmmmm… Ja, nee, ja, nee… Nee, toch liever niet. Ik word er een beetje misselijk van, denk ik… Dit zou denk ik zelfs Mansory te lelijk vinden, als die tenminste niet tegen de tijd dat dit ding op de markt komt al lang failliet, of erger, gefossiliseerd zijn.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear