Een investering van Mercedes in Pagani, dat hadden we niet eens zo bijzonder gevonden. Het Italiaanse sportautomerk gebruikt immers de motoren van AMG. Of een kapitaalinjectie van Fiat, wellicht. Het is echter Saoedi-Arabië die 30 procent aandeel van Pagani binnensleept. Dat meldt Bloomberg. De zet van Saoedi-Arabië is een stuk logischer dan het misschien klinkt.

De overheid van Saoedi-Arabië heeft iets dat het Public Investment Fund heet. Dit is een investeringsfonds van de overheid. Zij investeerden bijvoorbeeld al eerder in Tesla en Lucid Motors omdat ze ook in een benzinevrij-toekomst geld willen verdienen aan de mobiliteit. Ook luxemerk Pagani vinden ze prima in de portfolio passen.

Pagani noemt de Public Investement Fund een ideale partner om de positie in het hypercar-segment te versterken en de groeistrategie in het lifestyle-segment kracht bij te zetten. Het bedrijf was in 2019 nog voor 96 procent in handen van de familie Pagani. Het is voor het bedrijf en de familie dus een bijzondere stap.

Waar is Pagani momenteel mee bezig?

Pagani zou momenteel werken aan een opvolger van de Pagani Huayra. Deze krijgt volgens de laatste berichten gewoon weer een V12 van AMG. Met oog op de toekomst werkt Pagani ook aan een elektrische hypercar. In 2019 sprak grote baas Horacio over een release in 2024. Elektrische auto’s hebben regelmatig de gewoonte om hun deadlines te missen, overigens.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie