01. Daihatsu Copen

Ach, kijk ’m nou gaan… Alle elementen die een auto schattig maken, zijn hier in overvloed aanwezig. Ronde koplampjes, een lachende grille, een piepklein formaat en een totaal gebrek aan agressieve styling. Hoe zou je een auto als de Copen ooit ook maar íéts kunnen weigeren?

02. Austin-Healey Frogeye Sprite

Maak kennis met de ongelooflijk blije Sprite. Een deel van zijn schattigheid is een ongelukje: hij zou klapkoplampen krijgen, maar dat werd ergens tegen het eind van het ontwikkelingsproces te duur bevonden. Toen verzonnen ze op de valreep iets anders. Ach, elk nadeel heb zijn voordeel, toch?

03. Fiat 500

Het origineel was al om op te vreten, vooral omdat ie het formaat had van een uit de hand gelopen teddybeer. Maar het is bewonderenswaardig hoe veel van die knuffelfactor behouden bleef toen Fiat besloot er voor het nieuwe millennium nog maar eens een te maken. Knap!

04. Nissan Figaro

Zeker: als het je om schattigheid te doen is, ben je met wat retro-styling vaak al halverwege. Want dit is eigenlijk gewoon een Micra, maar dan een waarvoor je geneigd bent een open haard in je garage te bouwen, omdat ie anders zo zielig staat te koukleumen in de winter. De schat.

05. Geely Panda

Het schijnt dat de ontwerper van deze Panda de ­studio vol zette met Hello Kitty-poppen en echte, levende babypanda’s toen hij en zijn team aan dit ontwerp werkten. Oké, dat is niet helemaal waar, maar voor zover wij weten, hebben ze bij Geely ook nooit ontkend dat het wél waar was.

06. Honda e

Hoe kan het dat deze geweldig ogende kleine elektropuppy uit dezelfde designstudio komt die ons ook de Honda Civic Type R ‘gegeven’ heeft? Het enige dat wij kunnen bedenken, is dat de e ‘de goede’ is in een komende anime-serie waarin de slechterik overal spoilers en rode gordels heeft.

07. Google Firefly

Google is inmiddels gestopt met hun zelfrijdende-autoproject. De Firefly was nooit bedoeld voor de verkoop, maar als trainingsobject voor kunstmatige intelligentie. Alle 50 Firefly’s gingen in 2017 met pensioen. We hopen dat ze niet de shredder in gingen, maar ergens op het platteland wonen.

08. Renault Twingo

Hij ziet eruit alsof ie blij is om je te zien. Totdat vier van die ellendelingen je hebben aangereden terwijl je rond de Arc de Triomphe probeerde te komen, en nog zeven anderen in je portieren hebben gebeten en je spiegels hebben buitgemaakt toen je geparkeerd stond. Ah, zomer in Parijs…

09. Microlino

Van de uitvinders die ook verantwoordelijk waren voor de opvouwbare Micro-scooter. De Microlino is elektrisch, meer dan een beetje geïnspireerd op de BMW Isetta en iedereen moet om hem lachen. En om jou, als je je nek weer eens breekt over het stuur wanneer je aan de voorkant uitstapt…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear