De Seat Leon ST Cupra 300 4Drive is geen langzame auto. Zijn 300 pk en 380 Nm worden naar alle wielen gestuurd. Daarmee hebben ze in Spanje een baby-Audi S4 Avant gecreëerd. Maar nu heeft de Duitse tuner Siemoneit Racing besloten dat de Cupra zijn grote broer maar eens moest gaan verslaan.

De aanpassingen hebben geresulteerd in de Siemoneit Racing Seat Cupra 300. Een kleine station met 521 pk en 620 Nm. Dat is meer dan zowel de Audi RS 4 als de Mercedes-AMG C 63 Estate. En die laatste heeft zelfs een V8.

Het is een geweldige prestatie om meer dan 500 pk uit een viercilinder te peuren. Om het voor elkaar te krijgen heeft Simoneit de Cupra grotere turbo’s, een betere luchtinlaat en nieuwe intercoolers toegevoegd.

Kaakscheur-uitlaat

Omdat het koppel ook niet te zuinig is toegenomen, is er een nieuwe koppeling toegevoegd, komen de keramische remmen van een Audi RS 3 en zitten er Michelin Sport Pilot Cup 2-banden onder. De beste toevoeging is misschien wel de ‘RipJaw’ sportuitlaat. Als het geluid ook maar half zo goed is als de naam, kunnen we niet wachten om het te horen.

Door de vermogenstoename is de 0-100 km/u-tijd nog maar 3,4 seconden. En heeft ie een gelimiteerde topsnelheid van 278 km/u. Maar Siemoneit zegt dat de Cupra over de 300 km/u gaat als de begrenzer eraf wordt gehaald.

Hij is echter niet goedkoop. Voor het hele pakket inclusief ‘Vader’-wielen, betaal je omgerekend zo’n 55.000 euro. Maar dat is nog steeds minder dan een RS 4 of een C 63, dus de keuze ligt tussen prestaties en gezien willen worden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)