Seat moet het temperamentvollere merk binnen de Volkswagen Groep zijn, en de Leon het licht ontvlambare broertje van de Golf. Figuurlijk dan, al heeft deze Leon dat niet zo goed begrepen. Er zijn beelden verschenen op het internet van een straatrace tussen een Seat Leon en een Ferrari 812. De Leon weet de 812 nog soort van bij te houden, dus we gaan er maar eventjes van uit dat hij wat upgrades ontving.

De straatrace tussen de Seat Leon en de Ferrari 812 eindigt niet met een vriendschappelijk knikje tussen de twee bestuurders. Hoewel de Seat het aardig lijkt bij te benen qua vermogen, blijkt het remsysteem van de Ferrari toch superieur. De Leon knalt achter op de Ferrari met een grote vuurbal als gevolg. We zagen nog niet eerder een hatchback zo spontaan ontbranden.

De uploader van de video zegt zegt: ‘Beide auto’s reden met zeer hoge snelheden. De twee auto’s zigzagden tussen andere weggebruikers alsof het een videogame zonder regels was. […] Bij het passeren zonder afstand te houden raakte de hatchback de Ferrari achterop. De Ferrari werd naar voren geduwd terwijl de hatchback spinde. De voorkant raakte de muur en vloog in brand. Dit zijn er twee waarvan de rijbevoegdheid voor het leven moet worden ontzegd!’

Straatrace Seat Leon en Ferrari 812 eindigt in tranen

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear